Τα ουγγρικά δρύινα βαρέλια παρασκευάζονται αποκλειστικά από ουγγρική δρυ που προέρχεται από διάφορα δάση της Ουγγαρίας. Χρησιμοποιούνται μόνο τα δύο είδη δρυός που είναι καταλληλότερα για την παραγωγή κρασιού σε βαρέλι, τα Quercus Pendunculata και Quercus Sessiliflora. Αυτά είναι τα ίδια είδη δρυός που φύονται 1400 μίλια δυτικά της Ουγγαρίας, στα δάση της Γαλλίας. Η περίοδος συγκομιδής διαρκεί από το Νοέμβριο έως τον Απρίλιο και γίνεται με τρόπο που να προστατεύεται το περιβάλλον.
Εκτός από την επιλεκτική συγκομιδή, οι Ούγγροι δασολόγοι χρησιμοποιούν μεθόδους αναφύτευσης βελανιδιών και δενδρυλλίων. Σε πολλά δάση δε, αποφεύγεται η συγκομιδή εντελώς. Με τα δάση να καλύπτουν το 20% των εδαφών της Ουγγαρίας και τη δέσμευση για την προστασία τους ακόμη και κατά τη διάρκεια του κομμουνισμού, οι Ούγγροι δασολόγοι έχουν καταφέρει να υπάρχει πάντα αφθονία αυτού του φυσικού πόρου.