Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΒΑΡΕΛΙ

 

Ολόκληρες γενιές οινοποιών βασίζονταν στους βαρελοποιούς για την κατασκευή βαρελιών.  Τα βαρέλια παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά και την αποθήκευση του κρασιού.  Ωστόσο, καθώς οι οινοποιοί αντιλήφθηκαν ότι τα βαρέλια θα μπορούσαν να βελτιώσουν τα κρασιά τους, ξεχώρισαν το ξύλο δρυός για τα φυσικά και χημικά χαρακτηριστικά του καθώς αυτά προσδίδουν μοναδικές υφές και αρώματα στο κρασί.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΟΡΜΩΝ

Τα ουγγρικά δρύινα βαρέλια παρασκευάζονται αποκλειστικά από ουγγρική δρυ που προέρχεται από διάφορα δάση της Ουγγαρίας.  Χρησιμοποιούνται μόνο τα δύο είδη δρυός που είναι καταλληλότερα για την παραγωγή κρασιού σε βαρέλι, τα Quercus Pendunculata και Quercus Sessiliflora.  Αυτά είναι τα ίδια είδη δρυός που φύονται 1400 μίλια δυτικά της Ουγγαρίας, στα δάση της Γαλλίας.  Η περίοδος συγκομιδής διαρκεί από το Νοέμβριο έως τον Απρίλιο και γίνεται με τρόπο που να προστατεύεται το περιβάλλον.

Εκτός από την επιλεκτική συγκομιδή, οι Ούγγροι δασολόγοι χρησιμοποιούν μεθόδους αναφύτευσης βελανιδιών και δενδρυλλίων.  Σε πολλά δάση δε, αποφεύγεται η συγκομιδή εντελώς.  Με τα δάση να καλύπτουν το 20% των εδαφών της Ουγγαρίας και τη δέσμευση για την προστασία τους ακόμη και κατά τη διάρκεια του κομμουνισμού, οι Ούγγροι δασολόγοι έχουν καταφέρει να υπάρχει πάντα αφθονία αυτού του φυσικού πόρου.

ΚΟΨΙΜΟ ΚΟΡΜΩΝ

Τα ουγγρικά βαρέλια της Trust παράγονται αποκλειστικά από διαχωρισμένη δρυ.  Το ουσιώδες αυτό πρώτο βήμα στη διαδικασία της παραγωγής δουγιών ξεκινάει πριονίζοντας τους κορμούς δρυός σε κομμάτια.  Στη συνέχεια διαχωρίζονται εισάγοντας σφήνες στο εσωτερικό κάθε κομματιού χωρίζοντας έτσι τη δρυ κατά μήκος.

Κατόπιν κόβεται με πριόνι και απομακρύνεται ο φλοιός, ο σομφός και το εσωτερικό του κορμού αφήνοντας έτσι το μέρος της δρυός από το οποίο φτιάχνονται οι δούγιες μας.  Στη συνέχεια οι δούγιες υπόκεινται σε δύο ειδών έλεγχο πριν στιβαχθούν χαλαρά για φυσική ωρίμανση.  Αυτή η μέθοδος ωρίμανσης είναι ο μόνος τρόπος για να παραχθούν υδατοστεγείς δούγιες χωρίς να γίνεται «έκπτωση» στην ποιότητα.

ΩΡΙΜΑΝΣΗ

Οι δούγιες αφήνονται στον αέρα να ξεραθούν για τουλάχιστον 2 ή 3 χρόνια με αποτέλεσμα να ωριμάζουν φυσικά από τον άνεμο, τον ήλιο και τη βροχή.  Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας οι σκληρές τανίνες, οι εστέρες και άλλες προσμείξεις καθαρίζονται.  Το χαλαρό στοίβαγμα των δουγιών και η αναστροφή τους εξασφαλίζει το σωστό εξαερισμό τους.

ΥΓΡΑΝΣΗ

Η εταιρεία Trust παρακολουθεί συνεχώς τις καιρικές συνθήκες και την περιεκτικότητα σε υγρασία των δουγιών της για να εξασφαλίσει την κατάλληλη ωρίμανση.  Όταν ο καιρός είναι ξηρός, χρησιμοποιείται μόνο φρέσκο νερό πηγής για την ύγρανση των δουγιών και γίνεται τακτική εργαστηριακή ανάλυση του νερού στο σύστημα ύγρανσης.

25
ΧΡΟΝΙΑ

ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

Η κατασκευή ενός ανώτερου βαρελιού απαιτεί αδιάκοπη αφοσίωση στην ανώτερη ποιότητα.

Αυτό κάνει η TRUST!

ΒΑΡΕΛΟΠΟΙΗΣΗ

Ο έλεγχος και η αξιολόγηση κάθε μεμονωμένου συστατικού ενός βαρελιού Trust είναι απαραίτητα στοιχεία για την εξέλιξη του βαρελιού.  Η αντίληψη της εταιρείας σε σχέση με τα μοναδικά χαρακτηριστικά της δρυός οδηγεί σε υψηλής ποιότητας και αξιόπιστα βαρέλια.

ΠΡΟ-ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Αυτό είναι ένα ουσιώδες μέρος της διαδικασίας που επιτρέπει σε ένα βαρέλι να πάρει το σχήμα του.  Θερμαίνοντας τις δούγιες πάνω από φωτιά, τους δίνει τη δυνατότητα να λυγίσουν σταδιακά και το βαρέλι να πάρει σχήμα.

ΨΗΣΙΜΟ

Η ένταση και η διάρκεια της διαδικασίας καψίματος επηρεάζει τα αρώματα και τις γεύσεις που θα προσδώσει το βαρέλι σε ένα κρασί.  Το επαναστατικό σύστημα ψησίματος της Trust ελέγχει προσεκτικά τη θερμοκρασία, το χρόνο θέρμανσης και την έκθεση κάθε βαρελιού στη φωτιά εξασφαλίζοντας ένα διεξοδικό ψήσιμο, βαθιά διείσδυση και ένα αξιόπιστο προφίλ.

ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ

Τα τελικά στάδια της παραγωγής ελέγχονται σε μεγάλο βαθμό με το χέρι. Η ποιότητα του βαρελιού εξασφαλίζεται μέσω μιας οπτικής εξέτασης πριν αυτό κλείσει, δοκιμάζεται σε υψηλή πίεση και ετοιμάζεται για αποστολή.

Δείτε τα προϊόντα

ΕΔΩ

Δηλώστε ενδιαφέρον

ΕΔΩ